İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Sultanbeyli Anadolu Lisesi

Okul Tarihçesi

Tarihçemiz

1992 yılında Turhan Feyzioğlu Ortaokulunun bulunduğu binada aynı isimle açılmış bulunan okulumuz 1999 yılına kadar bu binada Eğitim Öğretim faaliyetlerini devam ettirmiştir.1999-2000 Öğretim yılında geçici olarak Kız Meslek Lisesi ve Ticaret meslek Lisesinin eğitim yaptığı binaya taşınan okulumuz eğitim faaliyetlerini bir yıl burada sürdürmüştür. Daha sonra mülkiyeti Sultanbeyli İlim Yayma Cemiyetine ait olan ve Gediktaş ailesi tarafından yaptırılan binaya taşınması nedeniyle okulumuzun  adı Gediktaş Lisesi olarak değiştirilmiştir.2010 yılına kadar bu isimle Eğitim Öğretime devam eden okulumuza Mimar Sinan Mahallesi'nde yeni bir okul binası yapılması nedeniyle tekrar bina değişikliği gerçekleştirilmiş ve bunun sonucunda da okul Sultanbeyli Lisesi olarak değişmiştir.2013 yılı Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu kararla okulumuz Anadolu lisesine dönüştürülmüş olup bundan sonra Sultanbeyli Anadolu Lisesi adıyla Eğitim Öğretim çalışmalarını sürdürecektir.

Yayın: 10.07.2013 - Güncelleme: 19.06.2020 15:16 - Görüntülenme: 5293

Etiketler :